Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gegratineerd Brussels lof recept
Gegratineerd Brussels lof recept

Gegratineerd Brussels lof


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de witlofstruiken in een braadpan.
Voeg 25 gram boter, water en de knoflook toe en zet de pan afgedekt op middelhoog vuur.
Stoof de witlof in 20 minuten gaar, neem uit de pan en laat in een vergiet uitlekken.
Schenk het stoofvocht in een maatkan en vul het aan met 150 mililiter melk.
Smelt in een steelpan met dikke bodem 50 gram boter en roer de bloem erdoor.
Roer met een garde krachtig het stoofvocht erbij en breng het aan de kook.
Kook de saus op laag vuur zachtjes 5 minuten door.
Roer de mosterd en bijna alle geraspte kaas erbij en laat de kaas smelten.
Breng de saus op smaak met zout, versgemalen peper en wat nootmuskaat.
Vet een ruime ovenschaal dik in met boter.
Rol de witlofstruikjes elk in twee plakjes ham.
Schik de witlof in de schaal met de aardappelen eromheen.
Schenk hier de kaassaus over en bestrooi de schotel met de rest van de geraspte kaas.
Zet de schotel nu ongeveer 2 5 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is en een lichtbruinkleurtje heeft gekregen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gegratineerd brussels lof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Gegratineerd Brussels lof heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Ik vraag me af of de schotel dan in een oven moet bakken, of dat hij zo klaar is?
    Lambaire Calis gaf dit recept op 12 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Dit is heel erg lekker ook met frietjes en champignons.
    Bezoeker gaf dit recept op 17 augustus 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven