Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde paprika met citroenknoflook, noedels en kip recept
Gevulde paprika met citroenknoflook, noedels en kip recept

Gevulde paprika met citroenknoflook, noedels en kip


Ingrediënten


Bereidingswijze


De gevulde paprika:
Warm de oven voor op 200 graden celsius (hete luchtoven).
Was de spinazie en laat deze uitlekken.
Snijd de kapjes van de paprika en bewaar deze voor de garnering.
Hol de paprika’s uit en smeer licht in met wokolie aan de binnenkant.
Snijd de champignons in plakjes en snipper de 2 uien.
Doe 2 eetlepels wokolie in de wok en fruit de uien totdat ze net verkleuren. Voeg de champignons toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee.
Voeg de spinazie in delen toe.
Doe de tomatenpuree erbij als de spinazie bijna geslonken is, voeg de komijnzaad en chilipoeder toe en roer goed door.
Breng op smaak met peper en zout.
Kluts 3 eieren los in een kom, doe hier het groentenmengsel bij en roer dit goed door.
Verdeel het mengsel over de 4 paprika’s en strooi hier wat geraspte kaas bovenop.
Zet de 4 paprika’s in een ovenschaal voor 30 minuten in de oven.

De citroen-knoflook noedels en kip:
Als de paprika’s in de oven staan kunnen de noedels gekookt worden volgens verpakking tot ze beetgaar zijn (ongeveer 8 minuten in kokend water met zout en olie).
Snijd, terwijl de noedels koken, de lente-uitjes in ringen en de kip in grove stukken.
Doe een scheut wokolie in de wok als de paprika’s nog 10 minuten in de oven moeten.
Wok de kipstukken totdat ze net aan gaar zijn (ongeveer 5 minuten).
Strooi wat peper en zout over de kip en schep de kip om.
Voeg de lenteui en de teentjes knoflook toe.
Voeg rasp van de citroen en het sap van een halve citroen toe.
Doe de afgegoten noedels erbij en voeg als laatste nog een handje gesneden peterselie toe.
Schep het nog een keer goed om.
Schep voorzichtig de paprika uit de ovenschaal en zet deze op een bord.
Leg het kapje van de paprika er schuin tegen op en leg de noedels met kip naast de paprika.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde paprika met citroenknoflook, noedels en kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven