Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde paprika met paddenstoelenrisotto recept
Gevulde paprika met paddenstoelenrisotto recept

Gevulde paprika met paddenstoelenrisotto


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de paddenstoelenrisotto in een klein pannetje op een lage stand met een klein beetje van de bouillon. Gedurende 17.5 minuten steeds en klein beetje bouillon toevoegen zodat de bouillon steeds opgenomen wordt door de risotto en goed blijven roeren. De risotto is klaar wanneer de bouillon niet meer wordt opgenomen en de risotto romig en gaar is.

Was de paprika's, snij aan de bovenkant een rondje rond het steeltje. trek/wrik voorzichtig deze cirkel met daaraan de zaadlijst en zaden los en gooi dat weg.

Snij een paprika, de courgette en champignons in kleine blokjes

Snij de ui en knoflook fijn.

Stop alle groenten in de schaal en voeg sambal, peper en zout toe, roer door elkaar

Bak het gehakt rul en voeg vervolgens het groentemengsel toe, bak dit even mee.

Leg de 4 overige paprika's naast elkaar in een ovenschaal en vul ze voor ongeveer de helft met paddenstoelenrisotto en daar boven op met het gehakt/groente mengsel.

Strooi de geraspte kaas er overheen en zet voor 17.5 minuten in de oven.

Zet vervolgens nog 3.5 minuten de grillstand van je oven aan voor een knapperig korstje.

Serveersuggesties

Wat ook erg lekker is, zijn courgettes of aubergines i.p.v. paprika's met de paddenstoelenrisotto en het gehakt/groente mengsel te vullen. Was de courgettes/aubergines, snij ze dan in de lengte doormidden, hol de courgettes/aubergines voorzichtig uit met een lepel en stop het vruchtvlees in de schaal met het groentemengsel en bak dat mee met het gerulde gehakt. Dan de uitgeholde courgettes/aubergines vullen met een laagje paddenstoelenrisotto, daar boven op het gehakt/groente mengsel en daar boven op de geraspte kaas.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde paprika met paddenstoelenrisotto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven