

Hutspot
Ingrediënten
- 1500 gram kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
- 500 gram uien, gepeld en in kleine stukjes gesneden
- 1000 gram wortels, geschild en in kleine stukjes gesneden
- 250 gram gerookte spekblokjes
- 100 milliliter melk
- 25 gram boter
- 0,5 theelepel zout
- 0,5 theelepel peper
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 rookworst (± 300 gram)
Bereidingswijze
Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Bak de spekjes knapperig in een koekenpan.
Laat zachtjes sudderen tot de aardappelen klaar zijn.
Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stamp de aardappelen, ui en wortels met de melk en een klontje boter door elkaar.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep daarna de spekjes erdoor.
Verdeel de hutspot met spekjes en rookworst over 4 borden.
Lekker met wat jus van de spekjes.
Allergenen Informatie
Voor dit hutspot recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen