Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Moongh dal (Groene linzen) recept
Moongh dal (Groene linzen) recept

Moongh dal (Groene linzen)


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Was de linzen grondig en laat ze 1 uur weken in koud water.
Giet ze af en doe ze in een pan met het water en zout.
Breng aan de kook, temper het vuur en laat 1 uur zachtjes koken tot de linzen gaar zijn.
Roer af en toe zodat ze niet aankoeken en voeg zo nodig extra water toe.
Houd de gare linzen warm op een heel laag vuur (plaatje) en bak de specerijen.
Smelt de ghee in een panen fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4.5 minuten zacht in.
Strooi garam masala, kurkuma, chilipoeder en komijnzaad erover, roer goed en bak 1 minuut.
Giet dit mengsel over de linzen en roer ze door met de helft van de gehakte koriander.
Doe alles over in een warme schaal, bestrooi met de rest van de koriander en dien op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit moongh dal (groene linzen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven