Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paksoi-groenteschotel recept
Paksoi-groenteschotel recept

Paksoi-groenteschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de paksoi en snijd de harde wortelaanzet weg. Snijd de paksoi dwars op de lengterichting in stukken van ca. 4 cm. Maak de witlof en de venkel schoon. Halveer ze in de lengte richting, haal de harde kern weg en snijd ze in repen van ca. 1,5 cm. Maak een bouillon van 1 liter water en 10 gram groentebouillonpoeder. Versnipper de geschoonde ui. Snijd de gewassen peen in plakjes en de paprika in reepjes. Prepareer de rode peper door zaad en lijsten te verwijderen.
Maak de saus en doe daartoe in een kom: 3 eetlepels zoete chillisaus, 1 koffielepel olijfolie, 1 theelepel vers geraspte gemberwortel, 1 fijngeknepen, 1 gehakt teentje knoflook, 1 koffielepel ahornsiroop, 1 koffielepel strong tamari, 1 koffielepel teraki sojasaus, 2 eetlepels gembersiroop, 100 milliliter van de aangemaakte groentebouillon, een paar kummelzaadjes en 1 steranijs. Roer alles goed door elkaar en doe het sausje in een pannetje. Maak een volle koffielepel maizena aan met wat koud water. Breng de saus aan de kook en giet de maizena al roerende erbij. Als de saus aandikt nog een minuutje zachtjes door laten koken. De saus in een kommetje doen, warm houden en apart serveren.
Doe in een wok 2 eetlepels olijfolie. Maak de olie goed heet en strooi er dan de uisnippers in. Even aanbraden, roeren en dan de wortelplakjes erbij. Al omscheppend 2 minuten bakken en dan de paksoi en de paprika erdoor roeren. Even goed aanwarmen en dan de venkel en de witlof in de wok doen. Intussen de bouillon aan de kook brengen. De bouillon in de wok gieten en alles 4 minuten koken. Proeven en eventueel peper en zout toevoegen. De pittige worsten braden volgens de gebruiksaanwijzing. De inhoud van de wok door een bolzeef gieten en de uitgezeefde bouillon bewaren voor het maken van een volgende dagsoep. De groente verdelen over twee warme borden. Leg op elk bord een worst en serveer er warme gekookte (zilvervlies)rijst bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit paksoi-groenteschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Paksoi-groenteschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

 • Een heerlijk recept, het formuleren van bereidingswijze dient iets beter worden aangevuld
  John gaf dit recept op 12 oktober 2017 4 uit 5 sterren
 • Waar komen die pittige worsten opeens vandaan, wat bedoel je hiermee? Braadworst? Ik mis het in de beschrijving van het gerecht!
  Bezoeker gaf dit recept op 27 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven