Paksoi-zalmsalade met smeuïge aardappelpuree

Ingrediënten

+ -
print

Extra nodig:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Pureestamper

Bereidingswijze



  1. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
    Schil en snijd de in gelijke stukken en kook de in de pan met water in circa 15 minuten gaar.
  2. Giet af en stoom droog.
  3. Pureer de met een pureestamper.
    Maak de puree smeuïg met de crème fraîche.
    Snijd de bieslook fijn.
    Roer de bieslook en de door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en peper.


    Pers de sinaasappels uit en breng het sap met de aan de kook.
  4. Laat circa 8 minuten inkoken tot een siroop.
  5. Breng op smaak met een beetje zout en laat de siroop een beetje afkoelen.
    Snijd het vel van de zalm en snijd de zalm in grove blokjes.
  6. Verhit een scheut olie in een pan en bak de zalm in circa 5 minuten gaar.
    Halveer de ’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de ’s in blokjes.
    Snijd de in vieren.
    Snijd de fijn.
    Meng in een kom de zalm, ’s, , en de sinaasappelsiroop.
  7. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
    Serveren

    Verdeel de smeuïge aardappelpuree over borden en schep de -zalmsalade er bovenop.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brioche
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
446 kcal
22%1784 kcal
Vetten
21 g.
30%84 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
45 g.
17%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Paksoi-zalmsalade met smeuïge aardappelpuree