Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ratatouille recept
Ratatouille recept

Ratatouille


Ingrediënten


Bereidingswijze


De tomaten uit het blik halen en op een diep bord leggen - het tomatensap in het blik laten en bewaren.

De tomaten in grove stukken snijden.

De aubergines, courgettes en paprika's wassen.

De courgettes (met schil) in circa 1 centimeter dikke plakken snijden. Grote plakken door midden of in vieren snijden.

De aubergine (ook met de schil) in stukken snijden, zo'n beetje net zo groot als de stukken courgette.

De paprika's halveren en kroon en zaadlijsten verwijderen. Ook in stukken snijden.

De uien pellen en snipperen.
De knoflook pellen en fijn hakken.

De olijfolie verwarmen in een grote wijde pan en de uien er goudgeel in fruiten.

De aubergine, courgette, paprika en knoflook bij de uien in de pan doen en er peper en (dun) zout over strooien.

De hittebron hoog zetten en de ratatouille omscheppen tot de stukken aubergine en courgette een kleurtje beginnen te krijgen. Let op: Blijf goed scheppen zodat de stukken groente niet aan de bodem vast bakken, lukt het niet ze los te houden en dreigen ze aan
te branden stop dan met bakken - voeg in geen geval extra olie toe.

Verder (als de groente gebakken is):
Voeg de helft van de in stukken gesneden tomaten en al het tomatensap toe (uit het blik en van het bord).

Strooi de tijm en de suiker in de pan, voeg het citroensap toe en schep de ratatouille om.

Laat de ratatouille - zonder deksel - circa 20 minuten stoven op een matige hittebron tot de groenten gaar (zacht) zijn en het vocht in de pan ingekookt is tot een dikke tomatensaus. Let op: Schep af en toe een keer om en controleer de stand van zaken.

Verder (als de groente gaar is):
Doe de resterende stukken tomaat en de basilicum bij de ratatouille.

Schep de ratatouille (rustig) om tot de basilicum geslonken is en zet daarna de hittebron uit. Leg een deksel op de pan en laat de ratatouille afkoelen.

Circa 1 uur na de bereiding:
Proef de ratatouille en voeg eventueel nog peper of zout naar smaak toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ratatouille recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven