Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de en dep ze droog.
Snijd ze vervolgens in plakken van 2 cm dikte en bestrooi ze ruim met .
Laat dit 10 tot 15 minuten staan en bestrijk ze vervolgens aan beide kanten met .
En bak ze in een grillpan.
Ze moeten niet te gaar worden, maar hoeven alleen even de bijna zwarte strepen van de grillpan te krijgen.
En houd ze even apart.
Was de en dep ze droog snijd ze daarna in blokjes.
Halveer de 's en verwijder de zaadlijsten.
Snij de paprika(1 stuk)(1 stuk)(1 stuk)'s in repen.
Ontvel de tomaten(6) door aan de bovenzijde er een kruis in te snijden en ze vervolgens even in kokend water te dompelen.
Na 1 minuut of zo kun je het vel er zo vanaf trekken.
Ook de tomaten(6) kunnen nu in stukken worden gesneden snijd ze zo dat je nog ziet dat het tomaten(6) zijn.
Niet te klein dus.
Maak de uien(2) schoon.
En snij ze door de helft en vervolgens in plakken.
Hak nu de knoflook(2 tenen) fijn.
Doe een flinke scheut olijfolie(1 stuk) in de pan en fruit de uien(2) even aan tot ze glazig zijn schep op het laatst de knoflook(2 tenen) erdoor.
Maak nu de schaal met ratatouille op.
Onderin de schaal eerst nog wat olijfolie(1 stuk) vervolgens de aubergine leg hierop nu de rest van de gesneden groenten.
Leg op de groenten nu de fijngesneden peterselie(1 Bosje), herbes de Provence naar eigen inzicht, zout(1 stuk) en peper strooien.
Pas op met het zout(1 stuk), het zit natuurlijk ook al in de aubergines(3).
Je kunt later nog wel zout(1 stuk) toevoegen maar eruit halen is lastiger.
Doe als laatste de gefruite uien(2) en knoflook(2 tenen) op de groenten en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de oven voor 45 minuten op 180 graden.
Verwijder de folie na de 40 minuten en laat nog 10 minuten onafgedekt staan of tot de groente gaar is.
De ratatouille kan warm maar ook koud of half warm gegeten worden.
Ook een restje voor de volgende dag smaakt altijd goed.
Serveer het brood(1 stuk) erbij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in brood
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.