Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ratatouille a-la Elife


Ingrediënten


Bereidingswijze


Voor je begint met bakken enzovoorts zorg dan eerst dat je alles klaar hebt liggen en schoongemaakt hebt. Dat werkt natuurlijk het prettigst. Ik doe altijd het volgende, als ik er kipfilet in wil, knip ik die in stukjes. Ik knip omdat ik dat makkelijker vind, maar ieder natuurlijk zijn/haar eigen werkmethode. Verder ontdoe ik alle paprika's van de pitten/zaadlijsten. Gewoon doormidden snijden en pitten/zaadlijsten eruit halen, daarna in blokjes snijden. Snijd de courgette en de aubergine ook in evengrote blokjes als de paprika's. Zorg eigenlijk dat je alles zo een beetje in even grote blokjes snijdt of knipt. Maak natuurlijk de uien ook gelijk even schoon en snijd deze ook even. Je kunt eventueel op een schoteltje of in een klein bakje gelijk even alle kruiden doen. Tevens kun je er gelijk de tomatenpuree doorheen roeren zodat je een soort kruidenpasta krijgt. Maar dit hoeft niet hoor. Werk gewoon op die manier hoe jij dat het prettigst vindt. Begin dan eerst met het aanbraden van de stukjes kipfilet. Gewoon lekker bruin bakken. Je kunt ze iets harder bakken. Als alles er namelijk in zit, moet het ongeveer 45 to 60 minuutjes stoven. Dus dan wordt de kipfilet zachter. Doe er dan de uien bij. Wil je een goed gevulde ratatouille, doe er dan meer uien in en natuurlijk ook meer paprika, geheel naar eigen smaak. Fruit deze tot ze glazig zijn. Doe er dan om de beurten de paprika, eventueel de pepers en dan de courgette en aubergine bij en fruit deze ook even mee. Als alles lekker aangebraden is, schud je de pan even zo dat alles op een gelijke hoogte komt te liggen in de pan. Pak nu HEET water en doe dit erbij tot net alles onder water ligt. Denk eraan, tijdens het stoven komt er natuurlijk water vrij van de paprika's en de courgette en aubergine. Doe je er meer water bij, dan wordt het nogal waterig. Ik persoonlijk vind dat niet lekker, maar ieder zijn/haar eigen smaak natuurlijk. Doe nu alle kruiden en de tomatenpuree erbij en roer dit even goed door elkaar. Laat dit alles dan 45 tot 60 minuten lekker stoven op een laag pitje tot alles goed gaar is. Vooral goed letten op de paprika. Als die gaar is, is de rest ook gaar. Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Je kunt de ingrediŽnten delen door 2, dan is het voor 2 personen of meer. Ben je geen hete eter (houd je dus niet van pittig eten, pas dan natuurlijk alle kruiden/pepers en sambal aan aan je eigen smaak). Je kunt dit eten met rijst en je doet dan de ratatouille erbij als saus, maar je kunt dit ook eten met brood. Gewoon lekker soppen met je brood in de ratatouille. Eet je het met rijst, maak er dan gewoon lekker een salade bij van sla, tomaten, komkommer, uitje en wat je er verder allemaal in wilt. Ik zet dit meestal voor als ik eters heb en iedereen die bij mij ooit eens gegeten heeft maakt het nu zelf ook, zo lekker vinden ze het. Nog een tip voor als het te pittig is als het klaar is, gooi er dan een schepje suiker in. Blijf de pittigheid in je mond hangen, neem dan een suikerklontje na afloop of als je een roker bent, neem dan een paar trekjes van je sigaretje, je tong komt dan tot rust. Dit is ratatouille op zijn Turks (een van de vele varianten op ratatouille, een lekker vers Turks brood, gehaald op de dag dat je het eet, is ook heerlijk).

Allergenen Informatie

Voor dit ratatouille a-la elife recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven