Rode kool

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Was de rode en snijd hem fijn.
  2. Was hem daarna nog een keer en doe hem in een ketel.
  3. Voeg 300 mililiter water toe, de , 2 schijfjes , 1 paplepel , de en .
  4. Breng aan de kook en laat in gesloten pan op een laag vuurtje garen in ca. 30 min.
  5. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen.
  6. Giet het kookvocht af in een kommetje en bewaar voor later.
  7. Verwijder de , en .
  8. Voeg de toe en laat op een laag vuurtje smelten onder voortdurend roeren.
  9. Voeg de toe.
  10. Maak in een kommetje een papje van 50 mililiter koud water en ½ eetlepel .
  11. Wanneer dit geheel klontvrij is doorgeroerd geleidelijk 150 mililiter van het opgevangen kookvocht toevoegen en blijven roeren.
  12. Voeg dit mengsel al roerend toe aan de rode en breng nog even aan de kook om het geheel licht af te binden.
  13. Maak tot slot op smaak met , en zonodig nog wat of .
25
25
25

Variaties op Rode kool

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rode kool
VariatieAantalGang
Rode koolsalade7Salades
Rode kool5Groentegerechten
Rode kool met appel4Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn, suiker, maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
57 kcal
2%342 kcal
Vetten
2 g.
3%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%42 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode kool