Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode kool recept
Rode kool recept

Rode kool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de rode kool en snijd hem fijn. Was hem daarna nog een keer en doe hem in een ketel. Voeg 300 mililiter water toe, de azijn, 2 schijfjes citroen, 1 paplepel zout, de laurierbladen en kruidnagels. Breng aan de kook en laat in gesloten pan op een laag vuurtje garen in ca. 30 min. Roer af en toe door om aanbakken te voorkomen. Giet het kookvocht af in een kommetje en bewaar voor later. Verwijder de citroen, laurierbladen en kruidnagels. Voeg de boter of margarine toe en laat op een laag vuurtje smelten onder voortdurend roeren. Voeg de suiker toe. Maak in een kommetje een papje van 50 mililiter koud water en eetlepel maizena. Wanneer dit geheel klontvrij is doorgeroerd geleidelijk 150 mililiter van het opgevangen kookvocht toevoegen en blijven roeren. Voeg dit mengsel al roerend toe aan de rode kool en breng nog even aan de kook om het geheel licht af te binden. Maak tot slot op smaak met peper, zout en zonodig nog wat suiker of azijn.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit rode kool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven