Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode kool met appel, honing en spekjes recept
Rode kool met appel, honing en spekjes recept

Rode kool met appel, honing en spekjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Schep er de honing door.
Schep de rode kool erdoor, schenk de wijn in de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag. Snijd de appel ongeschild in partjes. Leg de appelpartjes, de laurier en het kaneelstokje tussen de rode kool.
Stoof de kool met het deksel op de pan in ca. 30 minuten knapperig gaar.
Houd voor een zachtere beet 45 minuten aan.

Serveersuggesties

In plaats van wijn kan appelsap ook prima.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode kool met appel, honing en spekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven