Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode kool met spekjes en veenbessen recept
Rode kool met spekjes en veenbessen recept

Rode kool met spekjes en veenbessen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool en snijd hem met een groot mes in 4 kwarten.
Verwijder bij elk de dikke hoofdnerf.
Snijd elk stuk in plakken.
Snijd de ui in fijne ringen.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Snipper de knoflook.
Fruit de ui aan in de boter.
Doe de spekjes erbij en bak ze krokant.
Voeg er de appelblokjes, knoflook, gember en laurierblaadjes bij.
Zet er het deksel op en laat 5 minuten garen.
Voeg de rodekool, de rode wijn, de azijn en de veenbessen erbij.
Roer goed en voeg de suiker er aan toe.
Laat alles nog 30 minuten onder deksel garen tot de rode kool lekker zacht is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode kool met spekjes en veenbessen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven