Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige gesmoorde  spitskool recept
Romige gesmoorde  spitskool recept

Romige gesmoorde spitskool


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak de spitskool schoon, snijd hem in 8 parten en verwijder de stronk.
Pel en snipper de ui.
Verhit de boter in een grote pan met deksel. fruit er de ui glazig in.
Schenk er 200 ml water en de slagroom bij en breng aan de kook. Roer het bouillonblokje erdoorheen. Voeg de spitskool toe en smoor hem afgedekt 20 minuten op laag vuur.
Was de kervel, schud hem droog en hak hem fijn. Neem de kool uit de pan.
Roer de ma´zena glad met een beetje water en roer het mengsel door de fond.
Breng aan de kook en kook ca. 3 minuten op laag vuur.
Roer de mierikswortel erdoorheen en breng op smaak met zout en peper
Roer de kervel erdoorheen.

Serveersuggesties

Lekker met nieuwe aardappels!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige gesmoorde spitskool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven