Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rotterdamse rode bieten recept
Rotterdamse rode bieten recept

Rotterdamse rode bieten


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Rasp de rode bietjes grof. Warm de geraspte bieten met 3 eetlepels azijn, op een matige hittebron, op, roer af en toe. Intussen: Pel de uien en leg 1/4 ui apart. Snipper de rest. Bak de spekreepjes in de koekenpan lekker krokant, fruit de gesnipperde uien er goudbruin in en houd het geheel daarna warm. Snipper de resterende 1/4 ui zo fijn mogelijk. Los de ma´zena op in een klein beetje water. Roer de ma´zena en de rauwe gesnipperde ui door de rode bieten en laat de bieten al roerend even goed doorkoken. Breng de rode bieten op smaak met suiker en eventueel nog wat azijn (zout is meestal niet nodig). Schep de gefruite uien met spekjes op de rode bieten. Lekker met gebakken aardappeltjes en eventueel een speklapje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rotterdamse rode bieten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven