Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Sayur Kare (Javaanse kerriegroentensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


De runderpoulet in een ruime pan zachtkoken en tot een geurige bouillon laten trekken. De laos, sereh, salamblaadjes en djeroek poeroetblaadjes gelijk mee laten koken. Intussen de fijngestampte kruiden in wat olie tot geurig fruiten en aan de bouillon toevoegen en weer aan de kook brengen. Daarna kan het vuur lager gezet worden om de bouillon verder te laten trekken. Na ongeveer 10 minuutjes kunnen de groenten in volgorde aan de bouillon toegevoegd worden beginnend met de sperziebonen, vervolgens de stukjes winterpeen, dan de blokjes aardappel en als laatste gaan de stukjes broccoli/spitskool en de paprika erbij. Het is de bedoeling om tijdens het koken van de groenten deze zo knapperig mogelijk te houden, maar wel gaar te koken. De groenten die het meeste tijd nodig hebben om te garen gaan dus als eerste in de pan. Als de groenten goed zijn, dan gaat de santen erbij en wordt alles goed omgeschept. Nu kan de sayur geproefd worden en eventueel nog op smaak gebracht worden met wat zout, suiker (bouillonblokje). De sayur kare is helemaal compleet als er nog wat son in wordt gedaan; een soort doorzichtige gelatinevermicelli. In bundeltjes bij elke toko te koop. Een half bundeltje is voldoende voor 1 pan sayur. Om het opscheppen wat te vergemakkelijken is het raadzaam om voor het opdienen de gare son in handzame stukjes te knippen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit sayur kare (javaanse kerriegroentensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven