Tjap Tjoy

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Wok

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in plakjes, bak even aan en zet apart.
  2. Snijd de in schuine stukken van 1,5 cm.
  3. Week de gedroogde Chinese gedurende 1/2 uur in een kommetje water.
  4. Snijd ze in plakjes en bewaar het weekwater.
  5. Maak een saus van 1 kopje weekwater, de , de soja , en de .
  6. Maak olie heet in een wok en voeg als deze gaat dampen de gesneden knoflook en de in ringen gesneden peper toe.
  7. Voeg na 1 minuut de , de , de in reepjes gesneden en de kip toe en roerbak 2 minuten.
  8. Hierna de saus en de .
  9. Blijf omscheppen totdat de groenten beetgaar en de kip goed gaar is.
  10. Voeg als laatste de toe en bindt de saus licht.
  11. Serveer bij witte rijst
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Tjap Tjoy

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Tjap Tjoy
VariatieAantalGang
Tjap Tjoy6Rijstgerechten
Tjap Tjoy met waterkastanjes1Gevogelte
Tjap Tjoy met rijst1Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonpoeder kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
294 kcal
14%1176 kcal
Vetten
4 g.
5%16 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tjap Tjoy