Tjap Tjoy
- Herkomst Indonesie
- Categorie Groentegerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Tjap tjoy recepten
- Bereiden
- Kookboek van 34533
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Snijd de kip in plakjes, bak even aan en zet apart.
- Snijd de in schuine stukken van 1,5 cm.
- Week de gedroogde Chinese gedurende 1/2 uur in een kommetje water.
- Snijd ze in plakjes en bewaar het weekwater.
- Maak een saus van 1 kopje weekwater, de , de soja , en de .
- Maak olie heet in een wok en voeg als deze gaat dampen de gesneden knoflook en de in ringen gesneden peper toe.
- Voeg na 1 minuut de , de , de in reepjes gesneden en de kip toe en roerbak 2 minuten.
- Hierna de saus en de .
- Blijf omscheppen totdat de groenten beetgaar en de kip goed gaar is.
- Voeg als laatste de toe en bindt de saus licht.
- Serveer bij witte rijst
Ook lekker om te maken
Variaties op Tjap Tjoy
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tjap Tjoy | 6 | Rijstgerechten |
Tjap Tjoy met waterkastanjes | 1 | Gevogelte |
Tjap Tjoy met rijst | 1 | Rijstgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bouillonpoeder kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonpoeder
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 294 kcal | 14% | 1176 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 6% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |