Tjap tjoi (kip met groente)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok

Bereidingswijze

  1. Breng het aan de kook met de en het .
    Temper daarna de vlam en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Draai af en toe de om.
    Zet het daarna van het vuur en laat de in de kippenbouillon rusten.
    Was de groenten en snijd het in kleine stukjes, behalve de taugé.
    Snijd de in smalle reepjes.
    Snipper de uien.
    Pers de knoflook uit.
    Verhit de in de wok.
    Fruit er onder voortdurend roeren en omscheppen de uien in tot ze glazig zien.
    Roer de knoflook en de djahé erdoor en voeg daarna de groenten toe.
    Laat alles onder voortdurend roeren en omscheppen 2 minuten bakken.
    Voeg de kippenbouillon toe.
    Snijd het kippenvlees in smalle reepjes of in blokjes.
    Voeg deze bij de groenten.
    Laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken.
    Schep het geheel regelmatig om.
    Voeg en toe.
    Maak maïzena aan met 2 eetlepels koud .
    Schuif alle ingrediënten naar een zijde van de wok.
    Roer het maïzenamengsel door het vocht.
    Laat er even aan de kook komen.
    Roer de groenten en het vlees erdoor en breng het opnieuw aan de kook.
    Strooi de gehakte erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • olie en kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bladselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • olie en kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
227 kcal
11%908 kcal
Vetten
11 g.
16%44 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Tjap tjoi (kip met groente)