Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zomergroenten met nieuwe aardappelem


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de aardappelen goed ben kook ze afgedekt ca. 20 minuten.
Maak de bloemkool schoon, was hem en verdeel in roosjes.
Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukken. Schrap de wortels, was ze en snijd in plakken.
Breng 750 ml water met zout aan de kook.
Gaar de bloemkool, de wortels en de bonen er ca. 12 minuten in. Gaar de erwten ca. 5 minuten mee.
Giet de groenten af en vang het kookvocht op. Meet 200 ml groentenat af.
Verhit 2 eetlepels boter. Bak de bloem erin. Roer het groentenat en de melk erdoorheen. Breng aan de kook en kook ca. 5 minuten op laag vuur. Beng op smaak met zout en peper en nootmuskaat.
Verwarm de groenten in de saus.
Was de peterselie, schud hem droog, hak hem fijn en strooi hem over de groenten.
Giet de aardappels af, spoel ze onder koud stromend water en schil ze.
Wentel ze in 1 eetlepel boter en breng op smaak met zout.
Serveer met de groenten en de ham.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zomergroenten met nieuwe aardappelem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven