Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gumbo met garnalen recept
Gumbo met garnalen recept

Gumbo met garnalen


Ingrediënten


Bereidingswijze


verhit de olie in een ruime braadpan en bak het spek 7 minuten op een matig vuur. draai het regelmatig om verbranden te voorkomen. snij de winterpeen in blokjes.
Voeg samen met de bleekselderij,ui,knoflook toe en bak nog 5 minuten.
Voeg boter toe en laat het smelten. Doe de bloem erbij en bak alroerend nog 10 minuten op een laag vuur.
Schenk nu de bouillon in de pan en breng het alroerend aan de kook.
Voeg nu de tomaten toe en laat het op de laagste stan van het vuur. Rustig stoven met de deksel schuin op de braadpan.

Proef steeds tussen door of de smaak goed is,zonodig met peper en zout wat smaak bij brengen.voor de laatste minuten de garnalen niet te lang laten sudderen anders worden ze taai.
pel de garnalen en verwijder de darmkanaal.
doe de garnalen samen met de bosui in de soep en laat het op een zeer laag vuur nog 10 minuten gaar worden.
traditioneel kun je serveren met gekookte rijst, het is ook lekker met een ciabata.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gumbo met garnalen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven