Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broccoliquiche recept
Broccoliquiche recept

Broccoliquiche


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem met wat zout boven een kom. Voeg de koude boter toe en snijd het met 2 messen door de bloem in kleine stukjes. Voeg 4 eetlepels ijskoud water toe en kneed het deeg snel tot een samenhangende bal. Laat het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg vervolgens uit en bekleed hiermee een ingevette quichevorm (doorsnede 24 cm).
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Maak intussen terwijl het deeg rust de vulling: Breng in een pan met ruim water en zout aan de kook. Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze ca. 3 minuten. Giet af en laat de broccoliroosjes onder koud stromend water afkoelen. Laat ze goed uitlekken.
Klop de slagroom met de roomkaas met een mixer goed door elkaar.
Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de fijngehakte peterselie erdoor.
Verdeel de broccoliroosjes over de taartbodem en schenk het roomkaasmengsel erover.
Bak de quiche in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Geef de warme quiche samen met een salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit broccoliquiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven