Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Elzasser flammekŁeche:  spek-uientaart recept
Elzasser flammekŁeche:  spek-uientaart recept

Elzasser flammekŁeche: spek-uientaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verbrokkel de gist boven een kommetje. Voeg er al roerend 2 eetlepels lauw water en 50 gram bloem aan toe. Laat dit gistdeeg afgedekt 1 uur rijzen op een tochtvrije plaats. Zeef de rest van de bloem op een werkblad. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en doe het gistdeeg en het zout erin. Werk de bloem er vanaf de rand in gedeelten door onder toevoeging van bijna 5 deciliter water. Kneed het deeg minstens 10 minuten. Vorm er een bal van, bestuif deze met bloem en laat hem rijzen op een tochtvrije plaats. Ondertussen de uien pellen en snipperen en het spek in blokjes snijden. Maak voor de vulling een romig mengsel van kwark, creme fraiche, bloem, zout en olie. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Rol het deeg uit tot een dunne lap en bekleed er 2 taartvormen mee. Schep het kwarkmengsel erop en strijk het glad met een spatel. Verdeel de uisnippers en de spekblokjes erover. Laat het deeg opnieuw rijzen. Bak de taart in 15 minuten en serveer hem heet.

Allergenen Informatie

Voor dit elzasser flammekŁeche: spek-uientaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Elzasser flammekŁeche: spek-uientaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Waarom wordt er zoveel zout gebruikt?
    Erna gaf dit recept op 8 maart 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven