Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gestoofde prei in soezenrand recept
Gestoofde prei in soezenrand recept

Gestoofde prei in soezenrand


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef voor het soezendeeg 150 gram bloem met zout. Breng het water met de boter aan de kook. Voeg alle bloem tegelijk toe en roer het flink op het vuur tot het deeg gelijkmatig en soepel is, loslaat van de pan en als een bal samenhangt. Voeg van het vuur af één voor één de eieren toe en blijf roeren tot het deeg licht van kleur is. Srijk hiervan een laagje uit in een beboterde vuurvaste schotel. Spuit de rest op de rand van het deeg. Was en snijd de prei in stukken. Laat de boter warm worden, schep de prei erdoor en smoor ze 5 minuten. Roer er de overgebleven bloem door. Voeg in gedeelten de melk toe, laat het mengsel telkens door koken en roer het geheel glad. Maak het af met mosterd en kaas. Giet het mengsel in het midden van de vorm en bak het deeg gaar en bruin in ca. 40 minuten

Serveersuggesties

Je kan wat kerrie door de prei doen. Dit is ook lekker pittig.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gestoofde prei in soezenrand recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven