Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hartige taart met gehakt en cantharellen recept
Hartige taart met gehakt en cantharellen recept

Hartige taart met gehakt en cantharellen


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Meng voor het deeg alle ingrediënten door elkaar tot een glad deeg. Rol het deeg uit tot een grote lap op een bebloemd werkvlak. Bekleed een beboterde springvorm van 24 cm doorsnede met het deeg tot over de rand.
Maak de cantharellen schoon (eventueel kort!! schoonspoelen, omdat er heel vaak veel zand in zit).
Doe de olie in een wok en bak de spekreepjes snel aan, voeg de sjalotjes, de knoflook en de cantharellen toe, en bak tot ze glazig zijn (enkel paddenstoeltjes eruit nemen en apart houden).
Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng alles op smaak met peper en zout.
verwarm de oven voor op 200 graden.
Vul de vorm met dit mengsel.
Maak de topping door de crème fraîche, zure room, maïzena (echt 1 eetlepel) en mayonaise te vermengen in een schaal, breng op smaak met zout en peper en giet op de vulling in het deeg. , bestrooi de topping met de geraspte kaas en zet de taart in de voorverwarmde oven en bak hem 35 minuten mooi licht goudbruin.
Garneer de bovenlaag met de sjalotjes, peterselie en de achtergehouden paddenstoeltjes.
Lekker met eet frisse salade.

Serveersuggesties

Je kunt de taart even warm houden in een oven op 70 graden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hartige taart met gehakt en cantharellen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven