Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Hartige taart met kip en paddestoelen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe 40 gram boter in de koekepan. Als het schuim weggetrokken is de reepjes rauwe ham krokant bakken. Goed roeren zodat ze niet verbranden. Voeg daarna eerst de uitjes en knoflook toe. Goed doorroeren en even laten meebakken. Voeg daarna de champignons of shii-take toe. Goed doorroeren en dan het vuur laag zetten en 6 minuten laten sudderen (zonder deksel). Strooi er daarna de 2 theelepels bloem overheen en roer goed. Voeg dan de roomkaas, creme fraiche en mosterd toe en laat de kaas goed smelten. Dus goed blijven roeren. Zet het vuur wat hoger en doe er dan de gare kipreepjes en de peterselie doorheen en roer alles nogmaals goed door elkaar. Breng dan op smaak met wat zout en peper. Laat dit mengsel iets afkoelen. Als het bladerdeeg ontdooid is, ga je het uitrollen tot de lap groot genoeg is om de springvorm bodem en de randen te bekleden. Rol het deeg uit met een deegroller tussen een paar flinke stukken huishoudfolie. Druk het deeg goed aan in de vorm en prik in de bodem een paar gaatjes met een vork. Vervolgens doe je het kipmengsel in de springvorm. Dan zet je de vorm midden in de (voorverwarmde) oven op een bakplaat en bak je de hartige taart in 32.5 minuten op 180 graden C. Als hij iets te donker begint te worden, dan leg er maar een stuk aluminiumfolie op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hartige taart met kip en paddestoelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Hartige taart met kip en paddestoelen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Erg lekker en goed te maken.
    Kees G gaf dit recept op 17 augustus 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven