Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kippenpastei recept
Kippenpastei recept

Kippenpastei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kruid de kip in met paprikapoeder, zwarte peper en zout en bak deze aan beide kanten bruin en gaar. Snijd de kip in kleinere blokjes. Fruit de sjalotten in de olie van kip. Voeg nu de uitgelekte doperwen en wortelen toe. Voeg nu de kip erbij en laat even bakken. Draai nu de vuur uit. Voeg de picalilly, augurken, zilveruitjes en selderij toe en keer dit goed om. Voeg eventueel nog wat extra zwarte peper, paprikapoeder en zout toe. Vet een ovenschaal lichtjes met boter in en bekleed deze vervolgens met bladerdeeg. Maak de randjes met een beetje water nat en druk deze goed tegen elkaar. Prik vervolgens met een vork wat gaten in de bodem en bestrooi deze met de paneermeel. Doe nu de vulling ook in de schaal en werk het af met de eieren, in plakjes gesneden. Leg nu een paar stukken bladerdeeg en maak een dakje. Smeer nu met een kwast de losgeklopte ei over de pastei. Bak deze 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden C. Serveer het lauwwarm.

Allergenen Informatie

Voor dit kippenpastei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven