Kippenpasteitjes met kruidenboter
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Kippenpastei recepten
- Bereiden
- Kookboek van bigmoony
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
Bereidingswijze
- Bestrooi de met en en bak ze lichtbruin in 2 eetlepels .
- Laat de kip afkoelen.
Verwarm de over voor op 190 graden C. - Pureer de rest van de samen met de , het en en tot een egale massa.
- Smelt de helft van de kruidenboter.
Neem een vel en bestrijk dit met kruidenboter. - Dek de andere vellen deeg af met een vochtige doek.
- Vouw het vel deeg dubbel en bestrijk het weer met kruidenboter.
- Leg er een kipfilet op, circa 2,5 cm van de bovenkant.
Smeer een kwart van de overgebleven kruidenboter op de kip. - Vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op zodat de kip goed ingepakt is.
- Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een licht ingevette bakplaat.
Bestrijk het met losgeklopt . - Strooi er over.
- Bak de pasteitjes in 35-40 minuten goudbruin.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter, kruiden, parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 306 kcal | 15% | 1224 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |