Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Magere broccoli-rijsttaart met achterham en zilvervliesrijst recept
Magere broccoli-rijsttaart met achterham en zilvervliesrijst recept

Magere broccoli-rijsttaart met achterham en zilvervliesrijst


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Maak intussen de broccoli schoon en snijd de broccoli in kleine blokjes. Breng 1/4 liter water met bouillon aan de kook en kook de broccoli in circa 10 minuten. Laat de broccoli uitlekken. Klop 1 ei los en meng het met 100 gram kaas door de rijst. Verdeel het rijstmengsel over de boden van de vorm en druk het stevig aan. Bak de bodem in ongeveer 7 minuten gaar. Snipper ondertussen de ham. Klop in een grote kom het andere ei los met de slankroom en roer de rest van de kaas, de broccoli, de ham en de bieslook erdoor. Breng het mengsel pittig op smaak met zout en peper en schenk het over de rijstbodem. Bak de taart in het midden van de oven in nog ongeveer 40 minuten gaar. De broccoli kan ook vervangen worden door courgette.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit magere broccoli-rijsttaart met achterham en zilvervliesrijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven