Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paddenstoelentaart met spek recept
Paddenstoelentaart met spek recept

Paddenstoelentaart met spek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Ontdooi de plakjes bladerdeeg gedurende tien minuten. Snipper de ui. Pers de knoflook uit. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Rasp de geitenkaas.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Bekleed de springvorm met het ontdooide bladerdeeg. Druk de plakjes goed en lijm ze eventueel met wat water aan elkaar. Bestrooi de bodem met paneermeel.
Verwarm 3 eetlepels (olijf)olie in een hapjes- of braadpan en bak de ui gedurende ca. twee minuten. Voeg de knoflook toe en bak deze ook gedurende ca. twee minuten mee. Voeg naar eigen inzicht rozemarijn toe (vers, ca 10 gram, gedroogd een eetlepel) en de in stukjes gesneden paddenstoelen. Bak het geheel gedurende vijf minuten. laat iets afkoelen en verdeel over de taartbodem.
Klop de eieren los met de ricotta en de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Scheng het mengsel over de paddenstoelen. Verdeel het spek hierover.
Bak in de overn de taart gedurende 35 minuten bruin en gaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit paddenstoelentaart met spek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven