Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pizza Auvergnat recept
Pizza Auvergnat recept

Pizza Auvergnat


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Kneed van de broodmix, het water en de olijfolie een soepel deeg. Laat het deeg in een ingevette kom, afgedekt met vershoudfolie, een half uur op een warme plek rijzen.
Pak nog even een boek, of zap langs wat kookprogramma's.

Kneed na het halve uur het deeg nog een keer door en laat opnieuw rijzen, nu 20 minuten.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius

Snij de aardappel, de sjalotten en de mozzarella in niet te dikke plakken.
Pers de knoflook uit boven een schaaltje, meng er de crème fraîche door en roer er de versgemalen witte peper door.

Rol na het rijzen het deeg uit tot 2 kleine of 1 grote pizza (zo groot als je bakblik). Bestrijk het deeg met het crème fraîche-mengsel en beleg met de plakken ham (in grove stukken gescheurd), de plakken aardappel, sjalot, de olijven en de plakken mozzarella (eventueel ook in stukken gescheurd.
Verbrokkel de blauwschimmelkaas en zorg dat de brokjes verdeeld over de pizza liggen. Strooi de geraspte kaas over de pizza.

Bak de pizza(s) 10 tot 15 minuten, tot de rand goudbruin en knapperig is en de kazen bubbelen.

Allergenen Informatie

Voor dit pizza auvergnat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven