Pizza Auvergnat

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kneed van de broodmix, het en de een soepel deeg.
  2. Laat het deeg in een ingevette kom, afgedekt met vershoudfolie, een half uur op een warme plek rijzen.
    Pak nog even een boek, of zap langs wat kookprogramma's.

    Kneed na het halve uur het deeg nog een keer door en laat opnieuw rijzen, nu 20 minuten.

    Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius

    Snij de aardappel, de en de in niet te dikke plakken.
    Pers de knoflook uit boven een schaaltje, meng er de crème fraîche door en roer er de versgemalen witte door.

    Rol na het rijzen het deeg uit tot 2 kleine of 1 grote pizza (zo groot als je bakblik).
  3. Bestrijk het deeg met het crème fraîche-mengsel en beleg met de plakken (in grove stukken gescheurd), de plakken aardappel, sjalot, de en de plakken (eventueel ook in stukken gescheurd.
    Verbrokkel de en zorg dat de brokjes verdeeld over de pizza liggen.
  4. Strooi de geraspte over de pizza.

    Bak de pizza(s) 10 tot 15 minuten, tot de rand goudbruin en knapperig is en de kazen bubbelen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella, blauwschimmelkaas, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
559 kcal
27%1118 kcal
Vetten
17 g.
24%34 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
4 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pizza Auvergnat