Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pizza carnivoor recept
Pizza carnivoor recept

Pizza carnivoor


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed van het halve pak broodmix, het water en de olijfolie een soepel deeg. Blijf kneden tot het deeg mooi elastisch is. Leg het vervolgens in een grote ingevette kom, dek de kom af met vershoudfolie (zorg voor ruimte boven de bol deeg om te rijzen) en laat op een warme plek een half uur rijzen.

Snij het velletje van de braadworstjes open en maak van de vulling kleine balletjes (formaat soepballetje). Bak deze in een beetje olie rondom lichtbruin. Laat op een stuk keukenrol uitlekken en afkoelen.

Kneed na een half uur het deeg door en laat nog een keer 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Snij de sjalotjes, de jalapeņopepers en de mozzarella in plakken.
Pers de knoflook uit boven een schaaltje en meng de pesto rosso er doorheen.

Deel de bal deeg in twee delen en rol uit tot dunne ovale lappen deeg, wanneer je aparte pizza's wilt, of rol het deeg uit tot 1 pizzabodem ter grootte van je bakblik.

Bestrijk de pizzabodem(s) met het pesto rosso-knoflookmengsel, laat een beetje van de rand vrij. Beleg de pizza met de balletjes, spekjes, sjalot, olijven, jalapeņo pepers en mozzarella. Strooi de geraspte kaas daar waar geen mozzarella ligt.

Bak de pizza's gedurende 10 tot 15 minuten, tot de randen goudbruin en knapperig zijn en de kaas bubbelt.

Serveersuggesties

In plaats van ontbijtspek of spekjes kun je ook blokjes rauwe of gekookte ham gebruiken. In plaats van braadworstjes kun je ook hamburgers in blokjes snijden en bakken.

Allergenen Informatie

Voor dit pizza carnivoor recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven