Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Quiche recept
Quiche recept

Quiche


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maag het deeg als volgt: Doe de bloem met boter in stukjes gesneden, zout en het ijskoude water in de keukenmachine en kneed het tot een bal deeg. Zet het deeg even in de koelkast om op te stijven. Alle harde groentensoorten even voorstomen. De zachte groenten zoals ui, paprika, knoflook even in een droge koekepan bakken. Als de ui lichtbruin is dan de rest toevoegen. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet de quichevorm in met wat olie. Rol het deeg uit. Gemakkelijk is om wat huishoudfolie op en aanrecht te leggen en daar het deeg op uitrollen. Het pakt dan gemakkelijk op om het in de quicheschaal te verwerken. Leg een paar velletjes aluminiumfolie op het deeg, doe daarop de kapucijners of erwten en bak de koek tot de randen er lichtbruin uitzien. Dit heet blind bakken. Daarna uit de oven halen en erwten en aluminiumfolie eruit halen. De vulling maken: Kluts de eieren. Voeg toe de room en de kaas. Maak op smaak met peper, zout, maggiblokje, kerrie en voeg voor de binding de maizena toe. Doe de gestoomde groenten erdoor heen en de gebakken ui. Giet een deel van de vulling op het deeg in de quichevorm, dan wat vruchten, geitenkaas en vervolgens de rest van de vulling. Versier de taart bovenop met kleine stukjes paprika of een broccoli in de lengte gesneden (het lijkt dan op een boom). Plaats de taart in de oven en bak deze tot hij goudbruin is circa 45 minuten. N.B.: Maak ik vaak van restjes, zeker na de feestdagen.

Allergenen Informatie

Voor dit quiche recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven