Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Quiche met ham en prei recept
Quiche met ham en prei recept

Quiche met ham en prei


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van 28-30 cm doorsnede. Bekleed een ingevette lage taartvorm van 24 cm doorsnede met het deeg en prik de deegbodem met een vork regelmatig in. Zet de vorm in de koelkast om het deeg goed koud te laten worden. Bak de prei 12.5 minuten in de boter. Laat daarbij zo veel mogelijk vocht verdampen. Leg de plakken ham op de deegbodem en verdeel de prei erover. Klop de eieren los met de eidooier, crème fraîche, zout en peper. Schenk het eimengsel in de vorm en bak de taart in 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 220ºC. Schakel de oven na 20 minuten terug naar 180°C. De taart is goed als een mes dat in het eimengsel wordt gestoken er droog uitkomt. (Oventijd: 25 minuten)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit quiche met ham en prei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Quiche met ham en prei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Dag Elkeanemoon, Het deeg staat niet in je ingrediëntenlijst vermeld, hoeveel plakjes gebruik je? En is dat dan gewoon bladerdeeg of deeg voor hartige taarten? Groeten, Joost
    Joost Janse gaf dit recept op 24 november 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven