Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Quiche met prei en spekjes recept
Quiche met prei en spekjes recept

Quiche met prei en spekjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Zeef de bloem met het zout in een kom. Kneed snel de koude boter erdoor. Voeg de melk toe als het deeg te droog is.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.
Verdeel het dan in de taartvorm en laat 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Prik met een vork gaatjes in het deeg (de bodem) en leg er een vel bakpapier op. Vul de vorm met een "blinde" vulling (gedroogde bonen of pasta)
Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten.
Maak ondertussen de vulling: Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
Bak de spekjes uit in een koekenpan met anti-aanbaklaag, voeg eventueel een scheutje rijstolie toe. Laat afkoelen.
Klop de eieren los en voeg de slagroom, melk, uitgebakken spekjes en wat zout en peper, roer alles goed door.
Haal de vorm uit de oven en verwijder de vulling.
Verdeel de preiringen over de bodem van de quiche en schenk het eimengsel erover.
Zet de vorm voorzichtig terug in de oven en bak de quiche in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Laat hem afkoelen en snijd hem in punten.

Serveersuggesties

Ook lekker bij een high tea.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit quiche met prei en spekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Quiche met prei en spekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 2 / 10 in 1 recensie

  • In de benodigdheden staat dat je geen ei nodig hebt, maar als je het recept leest staat er opeens dat je wel ei nodig hebt. maar hoeveel ei heb je dan nodig?
    Mirjam gaf dit recept op 27 december 2015 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven