Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Tomaten Tatin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng voor het deeg de bloem, het zout en de harde boter in de keukenmachine tot je kruimeldeeg hebt. Help de machine zonodig een handje door de bloem naar het midden te scheppen. Voeg het ei toe en meng tot zich een bal vormt. Verpak deze in plastic folie en leg een uurtje in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Besprenkel de bodem van een tatin vorm met een beetje olijfolie. (Je kunt ook een ovenvaste koekenpan met dikke bodem gebruiken). Snijd de tomaten in de lengte doormidden en haal met je duim alle zaadjes en het vocht eruit. Leg ze met de snijkant naar boven in de pan en duw ze dicht tegen elkaar aan, ze krimpen tijdens het bakken. Bestrooi rijkelijk met de blaadjes tijm en oregano, zeezout en peper. Besprenkel met wat goede olijfolie en balsamico azijn. Zet 25 minuten in de hete oven.

Haal 10 minuten voor gebruik het deeg uit de koelkast.
Rol er met wat bloem een mooie dunne deeglap van en snijd deze in een cirkel, iets groter dan de pan.
Doe in iedere tomatenhelft een stukje geitenkaas (bewaar wat voor de garnering) en bedek de pan met het deeg. Stop het deeg aan de randen in en prik er gaatjes in zodat de stoom kan ontsnappen. Zet 37.5 minuten in de hete oven, het deeg moet mooi goudbruin en knapperig zijn. Laat 10 minuten afkoelen, snijd eventueel de deegrand los, leg een bord omgekeerd op de pan en draai in één klap om. Voorzichtig! Heet en er kan wat vocht uitlopen, gebruik ovenhandschoenen of theedoeken.
Garneer met de basilicum en de rest van de geitenkaas en serveer direct.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomaten tatin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven