Snijd de boter in stukjes en meng snel met , en 2 eetlepels koud water(2 eetlepels).
Doe het deeg(1 stuk) in folie en plaats voor ongeveer 1 uur in de koelkast.
Klop het eigeel(2) met de slagroom(150 milliliter) en breng op smaak met zout(1 snufje)(1 snufje) en peper(1 stuk).
Snijd de helft van de geitenkaas(150 gram) in stukjes en roer bij het eigeelmengsel.
Tomaten(4) wassen en in plakjes snijden.
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 180 graden).
Een taartvorm of quiche vorm (doorsnede 20 cm)invetten.
Rol het deeg(1 stuk) uit, en leg in de vorm, let wel op dat je het deeg(1 stuk) groot genoeg uitrolt dat je een opstaand randje krijgt.
het ei(1 stuk)-roommengsel in het deeg(1 stuk) schenken de tomatenplakjes erop verdelen, breng het geheel op smaak met zout(1 snufje)(1 snufje) en peper(1 stuk) en besprenkel met de olijfolie(1 eetlepel) en de balsamico(1 eetlepel).
De taart op het onderste regaal in de oven voor ongeveer 30 minuten bakken.
De rucola(25 gram), wassen en droog schudden.
De rest van de geitenkaas(150 gram) in kleine blokjes snijden.
De taart na 30 minuten uit de oven halen, bestrooi met de geitenkaas(150 gram) en bak nog ongeveer 5 minuten.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
deeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei en eigeel is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
deeg en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
roomboter, slagroom, geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.