Tarte Tatin
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Hartige taarten
- Tarte tatin recepten
- Bereiden
- Kookboek van 34533
- 1 reviews
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Doe de in een platte aluminium pan, samen met de en verhit totdat de begint te karamelliseren.
- Snijd de doormidden, leg ze met de platte kant in de pan in de olie,(de bodem moet bedekt zijn) verhit totdat de zacht worden, kruid met en en schik de ertussen.
- Doe bloem, , kaas en in de keukenmachine en draai totdat er een kruimelig mengsel ontstaat.
- Kruid met , voeg toe en kneed tot een soepel deeg.
- Rol het deeg uit tot een cirkel, iets groter dan de pan, leg deze over de en druk de zijkanten naar beneden.
- Zet de pan gedurende 15-20 minuten in een oven op 220 graden Celcius en bak gaar en bruin.
- Keer de inhoud om op een serveerschaal, laat 10 minuten afkoelen en serveer.
Ook lekker om te maken
Variaties op Tarte Tatin
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Tarte Tatin | 3 | Taart en gebak |
Tarte tatin maar dan anders | 1 | Nagerechten |
Tarte tatin van appel met bacon | 1 | Kerst |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- patentbloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en goudse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en goudse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en goudse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- goudse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept (1)
Tarte Tatin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 225 kcal | 11% | 900 kcal |
Vetten | 16 g. | 22% | 64 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 23 g. | 9% | 92 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |