Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatentaartjes recept
Tomatentaartjes recept

Tomatentaartjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voorop 200 graden.
Kneed de bloem, de koude boter (in stukjes), 1 ei, 1-2 eetlepels koud water en een snuf zout met de deeghaken van de handmixer en daarna met de hand tot een vast deeg. Zet ca. 30 minuten in de koelkast.
Was de tomaten en de tijm.
Halveer de tomaten. Hak de tijm fijn. Klop 2 eieren, de tijm en de slagroom door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Vet 8 taartvormpjes (ca. 10 cm doorsnede) in en bestrooi ze met bloem.
Rol het deeg op 3 eetlepels bloem dun uit. Steek er 8 cirkels (ca. 12cm doorsnede) uit. Leg het deeg in de vormpjes en druk aan. Prik met en vork gaatjes in de bodem.
Verdeel de tomaten over de vormpjes. Git het eimengsel eroverheen.
Bak de taartjes 25- 30 minuten in de voorverwarmde oven, neem de taartjes uit de oven en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.

Serveersuggesties

Brokkel voor extra pit op circa de helft van de gaartijd wat feta over de taartjes.

Allergenen Informatie

Voor dit tomatentaartjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven