Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Uientaart recept
Uientaart recept

Uientaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Uientaart: Deze taart kan zowel als hoofd- en als bijgerecht gegeten worden. Met bijvoorbeeld een uitgebreide salade erbij is het als snel een hele maaltijd. Ook lekker om 'm koud als hapje tussendoor te nuttigen. Bereiding: Kneed een soepel deeg van bloem, water, gist en 2 theelepels zout. Zet dit op een warme plek met een vochtige theedoek erover. Laat het ongeveer twee uur rijzen. Snijd de uien in smalle ringetjes. Fruit ze in de olie lichtbruin, voeg bijna op het laatst de knoflook, peper en zout toe. Net als de sojaroom. Het vuur uitzetten. Kneed het deeg nog een keer en laat het nog een uur rijzen. De tofu in stukjes snijden en knapperig bakken in olie. Een oven voorverwarmen tot 200 graden C. Het deeg uitrollen tot een dikte van ongeveer een halve centimeter en in een taartvorm een opstaand randje vormen. De tofu op de bodem van de taart verspreiden. Hierover het uienmengsel smeren. De randjes van de taart insmeren met olie. De taart ongeveer 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit uientaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven