Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zuurkooltaart met casselerrib recept
Zuurkooltaart met casselerrib recept

Zuurkooltaart met casselerrib


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 225 graden C. en rooster de paprika's 20 minuten tot het vel zwart geblakerd is. Meng de bloem met een mespunt zout, de boter, 1 ei en 3 eetlepels water en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten. Laat de paprika's 10 minuten afgedekt afkoelen. Verwijder vel en zaadlijsten en snijd de paprika's in brede repen. Zet de oven op 200 graden C. Meng de zuurkool met de créme fraïche, de rest van de eieren, het karweizaad en zout en peper. Rol het deeg uit tot een ronde lap en bekleed daarmee de taartvorm. Verdeel om en om het zuurkoolmengsel de paprika en de ui over de taartbodem en besprenkel het met olie. Bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin. Bestrijk de plakken casselerrib met olie en grill ze 3 minuten per kant in de grillpan. Serveer ze naast de taart.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zuurkooltaart met casselerrib recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven