Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kip met kleine tomaat


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het vet van de kip. Bestrooi de kip met zout en peper.
Snij de grote tomaten in stukken en de aubergine in de lengte 2 maal doormidden tot acht kwarten.
Snij de kwart stukken nu in kleine blokjes,meng dit nu met tomaat en de halve kerstomaatjes met peper en zout en de chillivlokken,tijm,en olijfolie.
Verdeel dit over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier tussen de ongepelde knoflooktenen.
Leg de stukken kip op de groente en schuif het geheel in de oven.
Laat alles ongeveer 1 uur en een kwatier tot anderhalf uur zachtjes bakken. Schep tussentijds nog een paar maal om. Neem de schaal uit de oven en knijp de knoflookpulp uit de velletjes over de groente en schep dan de groente naast de kippenbouten.

Het is erg lekker met couscous en een stukje ciabatabrood met noten.

Allergenen Informatie

Voor dit kip met kleine tomaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven