Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip uit Punjab recept
Kip uit Punjab recept

Kip uit Punjab


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Snij de kip in blokjes, kruiden met zout en peper en bak ze 3.5 minuten in de olie.
Neem de blokjes kip uit de pan.
Voeg in dezelfde braadpan de boter toe en fruit hierin de ui-snippers in enkele minuten zacht, samen met het kaneelpoeder.
Voeg dan knoflook, gember, kurkuma, chillipoeder, gemalen amandelen, tomatenblokjes met vocht, tomatenpuree en yochurt toe en breng al roerend aan de kook.
Laat onder zo nu en dan roeren circa 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de blokjes kip aan de saus toe en laat opnieuw circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
Proef opnieuw en breng eventueel nog wat opsmaak met enkele citroensap druppels.
Bestrooi de kipschotel met verse gehakte koriander.
Lekker bij naanbrood of rijst.

Serveersuggesties

In India bestaan honderden varianten van curry's. Punjab ligt in het noordwesten van India, tegen de Pakistaanse grens.

Allergenen Informatie

Voor dit kip uit punjab recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven