Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kogelbiefstuk met Ras El Hanoutsaus recept
Kogelbiefstuk met Ras El Hanoutsaus recept

Kogelbiefstuk met Ras El Hanoutsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 gr.

Bestrooi de biefstukken met 1 eetlepel ras el hanout.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de biefstukken om en om in circa 4 minuten goudbruin.
Pak het vlees afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Leg op de bakplaat en laat circa 10 minuten in de oven rusten.
Verhit een scheutje olie in de pan van het vlees, voeg 1 eetlepel ras el hanout toe en bak circa 1 minuut. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat circa 1 minuut koken.
Voeg de kookroom en 1 theelepel ras el hanout toe en breng de saus aan de kook. Zet het vuur uit.

Pittige Sperziebonen:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en kook in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien en knoflook circa 3 minuten. Voeg de paprikapoeder, chillivlokken en korianderpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg de sperziebonen toe. Laat op laag vuur, met de deksel po de pan circa 6 miunuten pruttelen.

Aardappels:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon en snijd in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.

Serveren:

Snijd de biefstukken in dunne plakken en verdeel over 4 borden. Serveer met de saus, sperziebonen en aardappels.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kogelbiefstuk met ras el hanoutsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven