Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Drielse rijstsalade recept
Drielse rijstsalade recept

Drielse rijstsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.  Rooster de pijnboompitten en cashewnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Bestrooi met zout. Breng een pan water aan de kook. Kook hierin de doperwtjes en sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar en nog knapperig. Laat uitlekken en spoel ze af onder koud water. Laat de rozijnen 12.5 minuten wellen in lauwwarm water en een scheutje citroensap, laat vervolgens goed uitlekken. Maak de bosui schoon en snijd in halve ringetjes. Was de citroen goed schoon. Rasp de schil van de citroen. Schep de rijst met de doperwtjes, sperziebonen, rozijnen, bosui en citroenrasp door elkaar in een grote bak. Voeg hier ook het sap van de beide uitgeknepen citroenhelften aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Strooi als laatste de pijnboompitten en cashewnoten erover.

Serveersuggesties

Serveer met 250 gram uitgebakken spekblokjes. Of serveer met bladerdeegdriehoekjes met pesto: Snijd een plakje bladerdeeg in 8 driehoekjes, bestrijk met pesto en bak 12-15 minuten in de oven op 200 graden celsius. Ideaal ook als bijgerecht voor bijvoorbeeld bij een barbecue. Deze frisse rijstsalade is heerlijk op een warme zomerdag en kan ook ruim van tevoren klaargemaakt worden! Strooi wel pas op moment van serveren de nootjes over de rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit drielse rijstsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven