Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Salade Nicoise van Lydie


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Voeg de mosterd, citroensap en olijfolie toe aan een maatbeker en pureer tot een egaal mengsel. Snijd de puntjes van de sperziebonen en kook ze dan in 8 minuten beetgaar. Haal de boontjes met een schuimspaan uit de pan en laat afkoelen. Bewaar het kookvocht voor de aardappels.
Schil de aardappels en snij in plakken. Kook ze in 8 minuten gaar.
Kook de eieren en laat in een bak met koud water afkoelen. Pel de eieren en snij in parten.
Was en halveer de tomaten en snij de komkommer in halve plakjes
Verwijder het loof van de radijs, boen de radijsjes schoon en snij in dunne plakjes. Snij ook de olijven in plakken.
Verdeel samen met de sperziebonen, aardappels, olijven en eieren over 4 borden.
Pluk de tonijn los met een vork en verdeel over de borden. Snij de sjalotjes in halve ringen en leg over de tonijn.
Garneer met blaadjes basilicum, versgemalen peper en de dressing.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit salade nicoise van lydie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven