Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Bereidingswijze

  1. Bereiding:
    Snijd de kip en de vis in blokjes van 2 cm, de chorizo in blokjes van 0,7 cm en zet koel weg.
    Ontvel de paprika’s m.b.v.
  2. een dunschiller.
  3. Verwijder de zaadlijsten en snijd ze daarna in stukjes van ½ cm.
    Ontvel de , verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
    Braad kipstukjes aan in de olie en zet weg.
    Snijd de ui fijn, bak ze glazig en voeg dan de geperste knoflook en de toe.
  4. Laat dit even smoren en ontzuren.
  5. Doe er dan de en de bij en vervolgens de stukjes tomaat.
    Voeg dan de witte , , en laurier toe en laat dat alles wat inkoken.
  6. Doe de vis en de gebraden kip er bij en laat dit ca. 5 minuten garen.
    Kook de venusschelpen in de visbouillon gaar.
  7. Voeg de gekookte venusschelpen en de bouillon in het geheel bij de groentes.
    Maak de soep, vlak voor het uitserveren, heet.
    Doe er nu de gekookte mosselen bij.
    Breng op smaak met kippenbouillonpoeder, kreeftenpasta en de crème fraiche, (zeer weinig!):
  8. , de piri-piri poeder.
  9. Alles naar smaak.
    Presentatie:
    Verdeel de garnalen en de soep over warme grote soepkommen en versier die met een takje of gehakte peterselie.
25
25
25

Variaties op Cataplana

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Cataplana
VariatieAantalGang
Portugese mosselen (cataplana)1Vis en schaaldieren
Cataplana Portugal1Vis en schaaldieren

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chorizo
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • schelvisfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
193 kcal
9%1930 kcal
Vetten
4 g.
6%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%280 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Cataplana