Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Clam chowder vissoep recept
Clam chowder vissoep recept

Clam chowder vissoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. Zet de vongoles 1 uur in gezouten water, spoel ze en zet ze nogmaals 1/2 uur in gezouten water.
2. Kook de vongoles in de visbouillon tot ze allemaal open zijn. Schep de schelpen in een kom.
3. Giet de bouillon door een zeef met daarin een kaasdoek in een andere soeppan om eventueel nog zand op te vangen.
4. Verhit de olie en bak zachtjes de spekreepjes, voeg er de ui en de bleekselderij bij en bak alles tot de ui glazig is, fruit dan de tomatenpuree even mee.
5. Haal het visvlees uit de schelpjes.
6. Voeg de bouillon, laurier, tijm, salie, peper, zout, tabasco, worcestershiresaus en de aardappelblokjes er aan toe en breng het aan de kook.
7. Roer de maizena los met de kookroom tot een glad papje en roer dit door de soep, knip de bosui boven de soep en laat alles 20 minuten koken en nog wat indikken.
8. Doe vlak voor het opdienen de vongoles en de gemengde vis erdoor. Serveer het in een uitgeholde bol brood, strooi er wat bieslook en peterselie over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit clam chowder vissoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven