Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Erwtensoep recept
Erwtensoep recept

Erwtensoep


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de spliterwten met potje bouillon tot een totaal van 2 liter vocht, de verse worst in hun geheel, de karbonade in stukjes, de gerookte spekdobbeltjes en twee laurierblaadjes aan de kook. Haal zodra het water kookt het (vuile) schuim eraf. Laat dit vervolgens 20 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig het geheel rustig.

Voeg de aardappelstukjes en groenten toe en laat de soep nog 45 minuten zachtjes koken. Roer de soep goed zodat de aardappelblokjes lekker oplossen in de soep. Dan proeven en breng eventueel op smaak met zout en peper.

1e dag is de soep wat dunner en de 2e dag op de juiste dikte. Heeft blijkbaar tijd nodig. Maak de soep daarom een dag voordat je hem wilt eten!

Uiteindelijke resultaat is ongeveer 3 liter soep.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit erwtensoep recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven